Ukategorisert

Den hellige Thérèse av Lisieux til Norge

Relikvier av den hellige Thérèse og hennes hellige foreldre Louis og Zelie Martin  kommer til Norge i 2018.

Mange av oss har allerede hørt om at relikviene av den hellige kirkelærer har reist rundt i hele verden de siste tyve årene. Faktisk har relikviene vært i 60 forskjellige land. I 2018 skal relikviene for første gang komme til hele Nord-Europa, og også til Norge.

Reisen i Norge er planlagt til oktober 2018 og vil begynner i Oslo Katolske Bispedømme, den går så videre til Trondheim Stift og Tromsø Stift. Relikviene skal besøke domkirkene samt mange menigheter og klostre. Den eksakte reiseplanen er fortsatt under utarbeidelse.

Det er første gang den hl. Thérèses relikvier reiser sammen med hennes hellige foreldre som pave Frans helligkåret i 2016. Vi gleder oss til dette besøket og synes det er en stor ære for oss alle. Både for katolikker og alle andre som ønsker å bli bedre kjent med disse tre moderne helgener er dette en god anledning til å få inspirasjon og hjelp i det kristne liv.

Denne viktige reisen forberedes med en novene fra og med 2. januar 2018, når feirer vi den hl. Thérèses fødselsdag. Hver måned fra januar til september skal alle menigheter og klostre få en bønn samt en betrakting om Thérèses, Louis’ og Zelies liv.

Vi inviterer alle til å delta i denne viktige forberedelsen og ber alle om å be om en god framgang.