Nyhet

– Kirken og samfunnet trenger dere!

Pave Frans’ hilsen til de unge som forbereder seg til WYD Panama

Kjære ungdommer, Med det levende minnet om vårt møte i Krakow under Verdensungdomsdagene i 2016, starter vi reisen mot vårt neste mål i Panama i 2019. Disse øyeblikkene hvor vi treffes og kommuniserer er veldig viktige for meg, og jeg vil at denne reisen skal harmoniseres med forberedelsene til den neste bispesynoden, som er dedikert til dere, ungdommen.

På denne reisen får vi følge av Vår Mor, Jomfru Maria, som inspirerer oss med den sterke troen hun utrykker i sin lovsang: «Den Allmektige har gjort store ting mot meg» (Lk 1:49). Hun vet å vise takknemlighet ovenfor Gud, som la merke til hennes ydmykhet, for hun anerkjente storheten han ga hennes liv. Hun dro for å besøke sin kusine Elisabeth som var eldre og trengte hennes nærhet. Hun låste seg ikke inn hjemme, fordi hun var ingen sofagris, hun var ikke på utkikk etter komfort, sikkerhet og et uforstyrret liv. Det var troen som satt henne i bevegelse, for troen er kjernen til Vår Mors livshistorie.

Kjære ungdommer, Gud ser dere også, og han kaller på dere. Når han gjør det, ser han hvor mye kjærlighet dere er i stand til å gi. Som den unge kvinnen fra Nasaret, kan dere gjøre verden til et bedre sted. Dere kan etterlate viktige fotspor i historien, både for deres selv og mange andre. Kirken og samfunnet trenger dere. Med deres påvirkning, mot, drømmer og idealer, vil de urørlige og stillestående murene falle og veien mot en bedre verden åpnes – mer rettferdig, mindre grusom og mer humant.

Jeg oppfordrer dere til å dyrke frem et intimt vennskap med Den Hellige Jomfru. Hun er Vår Mor – snakk med henne som en Mor. Sammen med henne, vis takknemlighet for å ha mottatt denne verdifulle troen av de som kom før dere. Betro deres liv til henne. Som en god Mor lytter hun på dere, hun omfavner dere, hun elsker dere, og hun går sammen med dere. Jeg kan forsikre dere om at hvis dere gjør dette kommer dere ikke til å angre!

Jeg ønsker dere en god pilegrimsreise til Verdensungdomsdagene i 2019.
Gud velsigne dere alle!